Maandag 21-07-2008

 

He, he, het is zover! 

De medewerkers van de blauwe gang hebben besloten dat Bas weer naar de Werkerij terug moet. Dit stuitte weliswaar op erg veel weerstand van de medewerkers van de Werkerij, maar Bas kan, mits vergezeld door een individueel begeleider, weer terugkomen. Deze individueel begeleider zal enerzijds Bas leren hoe hij om moet gaan met de omstandigheden op de Werkerij en anderzijds zullen de medewerkers van de Werkerij worden getraind in het omgaan met Bas.

 

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Bas heeft van de zenuwen bijna de hele nacht niet geslapen en hij was erg opgetogen.

Hoewel het ook voor hem erg duidelijk was dat hij niet echt welkom was, heeft hij toch de dag goed doorgebracht. Vanmorgen is hij door zijn moeder afgeleverd op de blauwe gang waarvandaan hij met zijn individueel begeleidster naar de Werkerij is gelopen. Hij heeft goed gewerkt op de zogenaamde Papiergroep, een klein groepje van zeven cliŽnten met twee begeleiders.

Hij heeft goed gewerkt en kwam tevreden thuis.

 

Dinsdag 22-07-2008

 

Vandaag is Bas direct naar de Werkerij gebracht en arriveerde daar iets voordat zijn individueel begeleidster er was.

Schokkend was het om te horen dat, zodra men hem in het vizier kreeg, er twee begeleidsters van de Werkerij naar buiten kwamen stormen om, zonder dat er een goedemorgen vanaf kon, direct aan Bas te vertellen dat het niet de bedoeling was dat hij zonder persoonlijk begeleidster naar de Werkerij zou komen. Bas schrok zich rot van deze wel erg duidelijke uiting van het feit dat hij niet welkom is.

Toen maar buiten gewacht tot de persoonlijk begeleidster er aan kwam, waarna Bas eindelijk naar binnen kon.

Het probleem doet zich nu voor dat zijn individueel begeleidster volgende week op vakantie gaat. Gezien de reacties van de medewerksters van de Werkerij verwachten wij dat het volgende week wel weer fout zal gaan.

 

Maandag 18-08-2008

 

Het heeft weer even geduurd maar nu weer even een laatste stand van zaken:

Bas gaat weer met plezier naar de Werkerij waar hij nog steeds met iets meer dan standaard begeleiding werkt. Af en toe is er bij Bas nog wat onduidelijk maar hij gaat toch goed. Intussen is er overleg geweest (MDO) en daaruit is vanuit de Prinsenstichting ook schoorvoetend toegegeven dat de blauwe gang geen goede werkplek is voor Bas. Het is dus gewoon een organisatorisch probleem, en soms krijgen mensen met een beperking dan problemen, geen structuur en onduidelijkheid. Het grote probleem is toch PERSONEEL, te weinig of niet gekwalificeerd. Wij zijn de medewerkers van de blauwe gang wel dankbaar hoor, zij zijn toch ook tegen de stroom ingegaan, anders had Bas nog gewoon op de blauwe gang gezeten.

 

Van de managers moet je het niet hebben zal ik maar zeggen, die weten waarschijnlijk niet eens waar de blauwe gang is.

 

Update 10-09-08

 

Te laat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Waar wij bang voor waren is gebeurd.

 

Vrijdag 05-09-08 was zijn begeleidster van de blauwe gang voor het laatst om Bas te begeleiden op de Werkerij, coachen van het team was zij al helemaal niet aan toe gekomen omdat er gewoon geen personeel is om te coachen. En tot vrijdag was er nog niets geregeld, wat te doen als het maandag is:

 

Maandag komt en op het laatste moment is er nog ergens een invalkracht vandaan gehaald om op de Werkerij in te vallen. Maandag ging nog net, maar vandaag ging het goed mis.

 

Bas heeft vanmorgen ruzie gehad met een cliŽnt wat nogal uit de hand liep, daarop greep de begeleiding in en hebben hem op de grond gewerkt en gefixeerd, waarop Bas in zijn WANHOOP een begeleider heeft gebeten.  

Nu zijn de poppen aan het dansen want het gevolg is dat hij niet meer op de Werkerij mag werken en dus weer met allemaal nieuwe, vreemde mensen moet werken als hij al gaat werken. 

Het ergste is dat wij al voorspeld hadden dat het zo zou aflopen.

 

WANT:

 

DE GROEPSSAMENSTELLING IS NIET GESCHIKT

DE RUIMTE WAARIN GEWERKT MOET WORDEN IS VEEL TE KLEIN

PERSONEEL IS NIET GEKWALIFICEERD (OP EEN ENKELING NA).

 

Nu hoeft wat ons betreft niet iedereen gekwalificeerd te zijn , je kan ook een natuurlatent zijn natuurlijk.

De eerste voorwaarde om met Bas te kunnen werken is gevoel, als je hem aanvoelt is hij als w(B)as.

Maar het valt of staat natuurlijk met voldoende personeel.

   

Wordt zeker vervolgd!!

 

 

.Terug