Update 1-12-2005

 

Op 19 november hebben wij gesproken met een consulent van MEE (voormalig SPD) over de situatie. Daarin is alles aan bod geweest en is afgesproken dat de consulent in eerste instantie het gesprek aangaat met de Prinsenstichting.

Wij hebben aan moeten geven wat onze insteek is om de problemen op te lossen. Wij hebben de volgende prioriteiten aangegeven:

1.         Bas handhaven op de Lamastraat, zijn huidige woning, en de zorg daarop aanpassen.

2.         Informeren bij andere instellingen of daar een mogelijkheid ligt voor Bas om te gaan  wonen.

3.         Uitzoeken hoe e.e.a. geregeld moet worden, zowel organisatorisch als financieel, als wij Bas thuis halen.

 

Op 2 december a.s. hebben wij een vervolggesprek met de consulent. Hij wil dan ook graag kennismaken met Bas.

 

Op 21 november is er door ons gesproken met de Prinsenstichting over de medicatie van Bas. Voor het eerst erkende de stichting, bij monde van de nieuwe (en nu wel VGA) arts van Bas dat Oxazepam en Clonazepam driftbuien en angstaanvallen kunnen veroorzaken. Hij stelt voor om vanaf 1 januari te beginnen met de afbouw van deze middelen en te beginnen met medicijnen uit de SSRI-groep. (selectieve serotonine-heropname-remmers. Groep van medicijnen die op selectieve wijze de heropname (Eng. re-uptake) van de hersenstof serotonine (= 5-hydroxytryptamine = 5-HT) door bepaalde hersenzenuwen remmen en daardoor o.a. werkzaam zijn tegen depressiviteit en bepaalde angst-stoornissen. )

Deze moeten Bas beter helpen om de invloeden van buitenaf te ordenen in zijn hoofd.

Wij hebben weer aangegeven dat Bas thuis erg suf is van de medicijnen die hij nu krijgt, maar zij stellen dat het op de Lamastraat precies contra is. Ze verschieten van kleur als het woord afbouwen valt. Thuis is hij vooral ′s avonds erg moe en wil hij om half tien naar bed (gewoon zielig om te zien), volgens de begeleiding van de Lamastraat is dat daar juist omgekeerd. Verschil van mening dus.

Zij denken dat het komt omdat het thuis vertrouwt is en hij daar alle aandacht krijgt, niet dus.

Nou kom ik ook wel eens onverwacht op de Lamastraat binnen en de keren dat ik er kom ligt hij lang uit op bed tv te kijken of zit lekker achter de computer een spelletje te doen.

 

De gedragsdeskundige vindt dat Bas een peuter is die aan de hand door het leven geleidt moet worden, de woonsituatie zou te bedreigend zijn voor hem. Dat het op zijn werk en thuis wel zo goed gaat zou komen door de structuur die geboden wordt.

Nou wil ik niet lullig doen maar als er ergens geen structuur is, is het bij ons thuis. Wij kunnen het ineens in de bol krijgen en dan moet iedereen alles uit de handen laten vallen want dan gaan wij dat ook doen. Bas pikt dat alles zonder probleem, doet zijn schoenen en jas aan en gaat zonder morren mee. Ook als er visite komt (ook vreemden of een heleboel mensen) pikt hij dit zonder probleem.

Wij snappen in ieder geval helemaal niets van de redenering van de structuur, want je mag toch verwachten dat er op een woongroep ook enige structuur nodig is.

 

.Terug