28 april 2006

 

Hallo lieve mensen,

 

Om te beginnen willen wij iedereen weer bedanken voor de belangstelling voor deze site, want ondanks de lange stilte is deze toch veel bezocht en gelezen.

 

Deze lange stilte wil overigens niet zeggen dat wij niets hebben gedaan hoor, we hebben met behulp van de stichting MEE contact gezocht met CEE, een stichting die onafhankelijk onderzoek doet naar de wensen en behoeften van mensen met een verstandelijke handicap. Om deze stichting in te kunnen schakelen was het noodzakelijk dat de vraag om bemiddeling zowel van ons als van de Prinsenstichting zou komen. Na overleg tussen de Prinsenstichting en ons, zijn wij erin geslaagd om samen een hulpvraag te formuleren. Wij hebben in die tijd een heleboel signalen gekregen van mensen die in een soortgelijke situatie verkeren. Soms erger soms minder erg, maar altijd komt naar voren dat het een bureaucratisch en gesloten wereldje is bij dit soort instellingen.

 

Bas is ondertussen al weer 4 maanden thuis en 10 kilo lichter, het gaat echt HEEL goed met hem.

Nog steeds zonder medicatie en zonder agressie!!!!!!!!

 

Met de opvang is het nog een beetje schipperen want moeders wil toch haar leuke baan niet opgeven.

De drie ochtenden worden door 2 kanjers opgestart. Ze zijn stipt om zeven uur hier voor Bas om te helpen met douchen en aankleden en hem naar zijn werk brengen.

De drie middagen worden nog steeds door mijn lieve zus opgelost, zij haalt Bas van zijn werk en neemt hem mee voor een bakkie waarna hij weer opgehaald wordt door zijn vader. Inmiddels heeft zij ook al aardig wat contacten in het wereldje en vindt ze het nog steeds leuk.

Toch wordt op ons verzoek nu onderzocht of de stichting ons als extra service ook twee middagen opvang kan bieden, van 16.00 uur tot 17.30 uur.  

Een goede woonplek is nog niet gevonden voor Bas, wel wordt er nu een onafhankelijke consulent ingeschakeld en die gaat onderzoeken welke ondersteuning en begeleiding Bas nodig heeft. Wij gaan binnenkort kennis met haar maken.

 

Omdat Bas nu al langere tijd thuis is en wij hebben aangegeven niet akkoord te kunnen gaan met de woonplek die Bas wordt aangeboden, zal Bas helaas opnieuw geÔndiceerd moeten worden. Dit betekent dat hij niet langer wordt gezien als een cliŽnt met intramurale zorg, maar als externe cliŽnt met dagbesteding en thuisbegeleiding. Het is niet mogelijk om voor langere tijd de geldstroom zodanig om te buigen dat een herindicatie achterwege kan blijven. De zorg is niet zo flexibel.

Het is nu dus maar afwachten wat uiteindelijk het oordeel van de consulent gaat opleveren en wat de Prinsenstichting en wij hiermee kunnen.

 

 

.Terug