Update 05 december

 

Allereerst willen wij alle mensen bedanken voor de steun die wij gekregen hebben de afgelopen tijd. Lieve en leuke berichtjes in het gastenboek en via de mail.

Ook de mensen die anoniem gereageerd hebben hartelijk dank en we begrijpen dat anonimiteit soms noodzakelijk is.

 

In het bijzonder willen wij de mensen die bij deze stichting werken, en gereageerd hebben hartelijk danken. Erg moedig van jullie hoor.

Wij hadden graag gezien dat de managers (waar er zo veel van zijn) net zo loyaal waren naar de cliënten toe als de werknemers op de werkvloer (waar er veel te weinig van zijn), want laten we eerlijk zijn tegenwoordig kun je er zo maar uitgegooid worden als je een andere visie/mening hebt dan de directie.

Dus mensen:

 

HEEL HARTELIJK DANK EN GA ZO DOOR.

 

Fijn dat er nog mensen zijn die opkomen voor de zwakste in onze samenleving.

Want Bas is vast niet de enige die door alle omstandigheden in de problemen is gekomen. Er zullen vast nog meer mensen wonen in stichtingen die het niet zo nauw nemen met het welzijn van bewoners. Tijd voor de politiek om in te grijpen?

Soms zeg ik wel eens “Bas had beter crimineel kunnen zijn, had hij meer begeleiding en aandacht gehad dan bij deze stichting voor verstandelijk gehandicapten”.

 

Sinterklaas is vandaag langs geweest op de Lamastraat.

De cliënten hebben een senseo apparaat gekregen.

Bas was heel blij, en nodigde ons uit om een keer koffie bij hem te drinken.

 

Bas was dit weekend weer een toppertje (zoals gewoonlijk)

Vrijdagmiddag heeft hij zijn verhaal mogen doen bij stichting MEE, dus was hij al vroeg opgehaald van de Werkerij, wat helemaal geen probleem is trouwens, want hij zat lekker een video te kijken in de grote zaal.

Komt ineens zijn moeder hem weg plukken uit zijn gezellige onderonsje met zijn vriendin, maar hij ging zonder probleem met me mee.

Hij had al heel hard gewerkt, dus een middagje snipperen mag dan wel.

 

Hoewel ik al op woensdag op de Lamastraat had doorgegeven dat ik Bas op vrijdag van zijn werk zou halen en direct na het gesprek met MEE mee naar huis zou nemen, worden we vrijdag middag om een uur of vier gebeld met de vraag “hebben jullie Bas al opgehaald”?. Dit bleek dus (weer) niet overgedragen te zijn.

 

Hij heeft het hele weekend goed geholpen met de was, boodschappen doen enz. Zondag lekker gewinkeld in Amstelveen, met een tante en vader en moeder. Lekker warme chocolademelk gedronken bij V&D en wat kerstinkopen gedaan. Het was wel heel erg druk daar, maar de moeite waard want de kerstversiering was wel heel erg mooi vond Bas. Hij heeft genoten ondanks de drukte.

 

Het is allemaal zo dubbel, het begeleidingsteam zegt dat hij niet tegen drukte kan, en wij zien hem genieten van alle mensen en drukte in de winkelstraten, zelfs de markt wilde hij nog over, daar kreeg hij van zijn tante een hartje met een lichtje erin wat steeds knippert.

 

Even een kort stukje over het werk dat Bas doet:

 

Bas heeft dagbesteding op “De Werkerij”. Daar werkt Bas afwisselend op de blauwe en de gele groep. Blauw is de keramiekgroep. Daar maakt hij mooie vazen en schalen. Helpen met sjouwen is Bas ook niet vies van want hij is de sterkste.

Op groep geel (grote zaal) werkt hij in de middag, snoepjes inpakken. Natuurlijk zonder ervan te snoepen, want het moet nog verkocht worden

 

Loonzakjes maken doet hij ook geregeld want elke vrijdagmiddag wordt het salaris uitgekeerd, dus moeten er genoeg loonzakjes in voorraad zijn. Volgens de begeleiding op “De Werkerij” gaat het heel goed met Bas. Natuurlijk heeft hij wel af en toe eens een bui maar hij is makkelijk om te buigen. Ook hier is de ervaring dat humor erg goed helpt om Bas weer op de rails te krijgen.

 

We moeten het voor wat betreft de bekendheid van deze site vooral hebben van mond op mond reclame. Het zou leuk zijn als iedereen die deze site een bezoekje waard vind, dit in zijn of haar eigen omgeving bekend maakt. Misschien via je eigen verzendlijst?

 

 

.Terug