Hallo lieve mensen.

 

Update  

Oeps, voor ik het vergeet, eerst maar even melden dat wij het wel  erg  getroffen hebben met een  maatschappelijk werker die zich heel erg inzet voor de belangen van Bas. Hij staat ons bij en geeft ons raad waar hij dat kan. Donderdag was er zomerfeest op het terrein en Bas was al erg nerveus voor alles wat komen ging , heeft lekker gearmd met zijn vriendin over het terrein gezwalkt,(hoop dat hij nergens aangezeten heeft). Blijkt dat hij niet begreep dat hoe laat het begon of zo, dus ruzie, heeft ook nog in afzondering gezeten. Het regime lijkt wel wat op een huis van bewaring maar kennelijk is dit de rustige omgeving waar Bas zoveel behoefte aan zou hebben. Vrijdag toch weer naar Molenwerf gegaan waar hij de hele dag niets doet  en krijgt als lunch patat voorgeschoteld. (goede combinatie  voor zijn gewicht).

 

 Vrijdagmiddag met zijn zwemclubje bij ons thuis pannenkoeken gegeten, dit was wel erg gezellig hoor,  Gezina (mijn zus) en ik hebben een mega stapel pannenkoeken gebakken. Erg dankbaar werk want ze waren allemaal erg enthousiast en hebben heerlijk gegeten. Inmiddels is het maandag 30 juni en ik denk dat mijn actie van vorige week wel zijn vruchten heeft afgeworpen want vanmiddag hoorde ik dat Bas maar liefst 2 uur per dag individuele begeleiding krijgt. Toch jammer dat er zomaar een hele week niets gebeurd is , het wiel moet wel elke keer opnieuw uitgevonden worden toch?

Volgens mij is Bas zo uniek dat zelfs de Prinsenstichting met 30 jaar ervaring ook niet weet hoe ermee om te gaan. Zijn dossier is inmiddels ook wel een boekenkast vol, maar hij blijft kennelijk elke medewerker weer om de tuin te leiden(grapje)

 

Vandaag (040708) eindelijk weer een stukje over de perikelen van de Prinsenstichting. Het wordt bijna een soap als het niet zo triest was. Er lopen nog een paar gemotiveerde medewerkers rond, eerlijk is eerlijk, want op het clubje waar hij nu zit zijn het denk ik goed gemotiveerde mensen. Die indruk krijg ik wel.

De communicatie verloopt in ieder geval niet zo stroef als op de Werkerij. Hij heeft nu van 9.00 tot 13.00 intensieve begeleiding, dat wil zeggen dat er 1 medewerker met hem aan de gang gaat. Wat vindt Bas leuk, wat kan Bas, hoe hem te begeleiden en te motiveren. Alleen jammer dat er geen werk is voor hem want dat doet hij erg graag. Overgedragen is er niets over de begeleidingsstijl van Bas, ondanks de dikke verslagen die er zijn. Dus moeten zij maar opnieuw beginnen. Ondertussen blijven wij niet stil zitten natuurlijk en zijn overal en nergens informatie aan het inwinnen, kan hier niet over uitweiden want de Prinsenstichting leest ook op deze site. Dus als het allemaal achter ons ligt zal ik daar nog wel over vertellen. We zijn ook alweer een paar weken in oorlog zal ik maar zeggen.

Alles wat er gerapporteerd wordt wil ik op een papier, door schade en schande wijzer geworden is dit gewoon een noodzakelijk kwaad, anders wordt het  gewoon een welles nietes spelletje of personeel krijgt een spreek verbod. Is al gebeurd trouwens. Daarom ook gaan we de thuisondersteuning anders regelen voor de dagen dat ik werk, want ook hierin blijkt de stichting dus niet betrouwbaar. Gelukkig heb ik een werkgever die wel erg meeleeft en heel flexiebel is wat mijn tijden betreft: Ondertussen gaan we gewoon door met de strijd en dankzij een boel lieve mensen om ons heen gaat het allemaal nog niet zo gek met ons allemaal.

De reacties op onze site druppelen al binnen en eigenlijk alleen maar positief, het is ook wel een handig middel om veel mensen te bereiken.

Dat is goed om te lezen, mensen dank voor de reacties.

   

Wordt zeker vervolgd!!

 

 

.Terug